Emma napja van. | 2024.04.19

Kövér László hivatalos látogatásra Kínába, Hongkongba és Makaóra utazik

2017-05-31 17:33:00

 

Hivatalos látogatásra Kínába, Hongkongba és Makaóra utazik szerdán Kövér László, az Országgyűlés elnöke - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája az MTI-vel.

 

    A közlemény szerint a házelnök Pekingben megbeszélést folytat Csang Tö-csianggal, a kínai Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának elnökével, Csao Paj-kö asszonnyal, az Országos Népi Gyűlés Kínai-Magyar Baráti Tagozatának elnökével. Kínai látogatása során Kövér László találkozik a Huawei vállalat vezetőivel és meglátogatja a Pekingi Magyar Kulturális Intézetet. Hszianban Lou Csin-Csien, a Sanhszi tartomány Népi Gyűlés elnöke, Sanghajban pedig Jin Jü-cuj, a Sanghaji Népi Gyűlés elnök asszonya fogadja, és a házelnök találkozik a magyarországi befektetésekben érdekelt kínai üzletemberek csoportjával is.
    Ázsiai látogatásának második helyszínén, Hongkongban Kövér László megbeszélést folytat Andrew Leunggal, a Hongkongi Törvényhozás elnökével, a Hongkongi Kapcsolattartó Albizottság tagjaival és fogadja őt C. Y. Leung hongkongi főkormányzó. Kövér László Bernáth Tamással, a Magyar Fejlesztési Bank elnök vezérigazgatójával közösen megbeszélést folytat hongkongi banki befektetőkkel is.
    Látogatásának befejezéseként Makaón Fernando Csuj Szan On főkormányzó és Ho Lat Szeng, a Makaói Törvényhozás elnöke fogadja az Országgyűlés elnökét.
    A házelnököt az országgyűlési delegáció tagjaként elkíséri Mátrai Márta, az Országgyűlés háznagya, az IPU Magyar-Kínai Baráti tagozatának elnöke. A sanghaji és hongkongi tárgyalásokon jelen lesz Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára is - közölte a sajtóiroda.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó