Gedeon napja van. | 2024.03.28

Egy törökbálinti csaló 21 milliárd forint kárt okozott pénzintézeteknek

2017-05-30 09:38:00

 Egy törökbálinti férfi fedezetlen zálogjegyek benyújtásával különböző nagyságú hiteleket vett fel, azonban azok visszafizetésére lehetősége és szándéka sem volt, cselekményével a pénzintézeteknek összesen 21 milliárd forint kárt okozott - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

    A nyomozás során kiderült az is, hogy a gyanúsított hamis aranyfedezet mellett további hiteleket vett fel több magánszemélytől, illetve gazdasági társaságtól, amelynek során az egyébként réz anyagú tömböket úgy preparálta, mintha azok valódiak lennének. Ezzel további 4 milliárd forint kárt okozott a sértetteknek - olvasható a police.hu oldalon.
    A férfi a Lombard Kft. ügyvezetőjeként, az irányítása alatt álló és a cégcsoportjához tartozó Kézizálog Zrt. záloghitelezési cég tevékenysége kapcsán nyolc pénzintézet sérelmére követett el csalást.
    A gyanúsítottal szemben 24 rendbeli csalás, 1 rendbeli sikkasztás és 1 rendbeli számvitel rendjének megsértése gyanúja miatt vádemelési javaslattal éltek.