Fülöp napja van. | 2019.05.26 | MNB középárfolyam:

Kilencven határsértőt tartóztattak fel a hétvégén

2017-05-29 05:58:49

Az elmúlt időszakhoz viszonyítva lényegesen több, kilencven határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

    A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 62, szombaton 6, vasárnap 16 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és ukrán határszakaszon hat migránst fogtak el. Egy gyanúsított ellen embercsempészés miatt indult eljárás.
    A március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült fel bűncselekmény elkövetésének gyanúja.
    Az elmúlt héten az ország területén összesen 125 migránst tartóztattak fel, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten - május 15-tól 21-ig - ez a szám 32 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 17 migránst fogtak el az elmúlt héten - derül ki a rendőrségi összesítésből.