Tivadar napja van. | 2024.04.20

Jobbik: történelmi küzdelem indult a magasabb munkabérekért

2017-05-27 17:55:00

 

A Jobbik szerint történelmi küzdelem indult a magasabb bérekért és versenyképesebb magyar vállalkozásokért a párt béruniós kezdeményezésével.

    Gyöngyösi Márton, a párt országgyűlési képviselője szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, a kezdeményezéssel elindulhat egy társadalmi párbeszéd, azért, hogy mindenki a szülőföldjén tudjon boldogulni. Véleménye szerint az elmúlt 27 évben kormányzó politikai elit felelőssége, hogy ma egy magyar fiatalnak az elszegényedés és az elvándorlás között kell választania.
    A béruniós kezdeményezést Gyöngyösi Márton szerint a baloldal megpróbálja elhallgatni, a kormánypárt pedig a fizetett szakértőkkel irreálisnak, nem megvalósíthatónak igyekszik beállítani a kérdést.
    Hozzátette, számtalan félreértés van a javaslattal kapcsolatban, nem igaz, hogy ezzel Brüsszelnek adnak át jogköröket, hanem a kohéziós politikát szeretnék megreformálni. Közölte továbbá: nem igaz, és senki nem állította, hogy a javaslat elfogadásával egyik napról a másikra megemelhetőek lennének a magyar bérek.