Ervin napja van. | 2024.04.26

A KKM elítéli a görög központi bank volt elnöke elleni merényletet

2017-05-26 08:20:00

A Külgazdasági és Külügyminisztérium megdöbbenéssel értesült a Lukász Papadímosz egykori görög miniszterelnök, a görög központi bank volt elnöke ellen elkövetett levélbomba támadásról, és a leghatározottabban elítéli a gyáva és alantas merényletet, mint minden, az európai emberek életét és nyugalmát veszélyeztető terrorcselekményt - közölte a tárca péntekre virradó éjszaka az MTI-vel. 

    Magyarország kormánya mindent elkövet a magyar lakosság biztonságának garantálása érdekében, s e téren mindig számíthatnak ránk európai szövetségeseink is - írta a tárca, egyben mielőbbi gyógyulást kívánva az egykori miniszterelnöknek.
    Athén központjában csütörtökön levélbomba robbant a görög központi bank volt elnökének, egykori miniszterelnöknek az autójában. Mind ő, mind sofőrje és az autó további két utasa túlélte a detonációt, megsérültek, de egyikük sem életveszélyesen - adta hírül a görög rendőrség.
    A 69 éves Lukász Papadímosz 1994 és 2002 között volt a Görög Nemzeti Bank elnöke, 2011 novemberétől pedig fél éven át a nemzeti egységkormány miniszterelnöke. 
    Papadímoszt a többi sérülttel együtt kórházba szállították. 
        A levélbomba feladójaként egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett.