Emma napja van. | 2024.04.19

Igazgatóválasztás a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolában - FRISSÍTETT

2017-05-19 15:17:00

Június harmincadikán jár le a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola mostani igazgatójának a vezetői megbizatása. Az elmúlt években jelentősen átalakult az iskolai vezetők kinevezési rendje. Míg 2012-ben nyílt szavazással választották meg az oktatási intézmény jelenlegi igazgatóját, addig 2017-ben egy hosszadalmas és bonyolult procedúra végén nevezi ki az új vezetőt Balog Zoltán az EMMI minisztere.  

A Pollack Mihály Általános Iskola intézményvezetői posztjának elnyerésére három pályázat érkezett, amelyből egy érvénytelen volt. Érvényes pályázatot nyújtott be Kondorné Sztojka Ágnes az Aggteleki Általános Iskola igazgatója és Fürjes Gáborné-Csépányi Ágnes a Pollack Mihály Általános Iskola igazgatója. 

Május 16-án maratoni ülésen, titkos szavazással alakította ki a véleményét a pályázatokról az iskola tantestülete és technikai dolgozói, május 17-én pedig a kazincbarcikai képviselő-testület hozott véleménynyilvánító határozatot.

"Az igazgató-választási eljárásban a szereplők véleményt mondanak a döntés előkészítéséhez. Véleményt mond a tantestület, mint szakmai közösség, véleményt mond az intézmény teljes dolgozói kara, Kazincbarcika Önkormányzat Képviselő-testülete, az Intézményi Tanács stb... de a döntést az EMMI-t irányító miniszter hozza meg. " 

 

"A tantestület véleménnyilvánító ülésén meglepő eredmény született, mert a szakmai közösség, vagyis a pedagógusok szavazatának közel felét kapta Kondorné Sztojka Ágnes, amely szám megmutatkozik az össz dolgozói szavazatokban is. Vagyis a számok elemzése alapján bátran állítható, hogy a Pollack Mihály Általános Iskola pedagógusainak fele Kondorné intézményvezetői kinevezését támogatja."

Nyilvánosságra kerültek a kazincbarcikai Pollcak Mihály Általános Iskola igazgatóválasztás eredményei.

A vezetői program nevelőtestületi vélemény nyilvánításának eredménye:

Fürjes- Gáborné Csépányi Ágnes Támogatta:140 70%

Nem támogatta: 59 29,5% Érvénytelen szavazat: 1 0,5% 1 szavazó nem dobta be szavazólapját.

Kondorné Sztojka Ágnes Támogatta: 97 48,5%

Nem támogatta: 101 50,5% Érvénytelen szavazat: 2 1% 1 szavazó nem dobta be szavazólapját.

Fürjes –Gáborné Csépányi Ágnes vezetői programját 70%-ban támogatja a nevelőtestület.

Kondorné Sztojka Ágnes vezetői programját 48,5 %-ban támogatja a nevelőtestület.

.A pályázók vezetési programjáról, és fejlesztési elképzeléseiről történt szavazás eredménye alapján a nevelőtestület Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes pályázatát támogatja.

A magasabb vezetői megbízásról szóló alkalmazotti vélemény nyilvánításnak az eredménye:

 Fürjes- Gáborné Csépányi Ágnes Támogatta:177 68,3%

Nem támogatta: 78 30% Érvénytelen szavazat: 4 1,7%

 Kondorné Sztojka Ágnes Támogatta: 95 36,9%

 Nem támogatta: 159 61,8% Érvénytelen szavazat: 3 1% 2 szavazó nem dobta be szavazólapját.

Fürjes –Gáborné Csépányi Ágnes magasabb vezetői megbízását 68,3 %-ban támogatja az alkalmazotti közösség.

Kondorné Sztojka Ágnes magasabb vezetői megbízását 36,9 %-ban támogatja az alkalmazotti közösség.

A pályázók magasabb vezetői megbízásáról történt szavazás eredménye alapján az alkalmazotti közösség Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes pályázatát támogatja.