Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nem tisztázta magát a Gyurcsány család

2017-05-18 18:38:50

A Fidesz szerint "a Gyurcsány család akárhogy is magyarázza", a brüsszeli bizottságtól kapott 1,5 milliárdos megbízása "messziről bűzlik" és felveti a bújtatott pártfinanszírozás gyanúját. A nagyobbik kormánypárt csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Dobrev Klára hiába tartott sajtótájékoztatót, nem tisztázta magát sem a brüsszeli megbízás, sem a mostani botrány ügyében.

    Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: Lázár Jánosnak minden dokumentum a rendelkezésére áll, hogy az EMIR-rendszer (Egységes Monitoring- és Informatikai Rendszer) ügyében megvédje Magyarország érdekeit, de - mint fogalmazott - a Miniszterelnökséget vezető miniszter "alantas politikai szándékból" inkább "sutba dob" 18 milliárd forintot.
    A Fidesz erre reagálva elképesztőnek és felháborítónak nevezte, hogy Dobrev Klára "a kormányra mutogat, miközben az általa tető alá hozott szabálytalan közbeszerzések miatt Magyarországnak várhatóan 18 milliárd forintot kell visszafizetnie". Mindezt azért, mert Gyurcsány Ferenc feleségének irányítása alatt az NFÜ szabálytalan közbeszerzéseket kötött - írta a Fidesz.
    A nagyobbik kormánypárt közleményében kitért arra is, hogy Gyurcsány Ferenc rendszeresen vesz ki pénzt "a Brüsszel által pénzelt" Altusból, és abból a saját pártját több tízmillió forinttal pénzeli. "A különös brüsszeli megbízásáról valódi hátteréről sem a Gyurcsány-család, sem az Európai Bizottság nem volt hajlandó semmit nyilvánosságra hozni a mai napig" - fogalmazott a Fidesz.