Auguszta napja van. | 2024.03.29

NGM: a három nagy hitelminősítő befektetésre ajánlja a magyar állampapírokat

2017-05-13 08:57:17

 A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint a magyar gazdaság folyamatos erősödését igazolja, hogy mind a három nagy nemzetközi hitelminősítő befektetésre ajánlja a magyar állampapírokat.

    A szaktárca szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében a Fitch Ratings péntek esti döntésére reagált. A nemzetközi hitelminősítő megerősítette változatlan stabil kilátással a "BBB mínusz" szintű, befektetési ajánlású magyar államadós-osztályzatot.
    Az NGM szerint a Fitch is gyorsuló magyar gazdasági növekedéssel, illetve azzal számol, hogy a bővülést a fogyasztás erősödése jelentősen fogja támogatni, köszönhetően a munkanélküliség további csökkenésének és a bérek emelkedésének. A hitelminősítő cég azt is elismeri, hogy a gazdasági növekedés nem jár eladósodással - olvasható a közleményben.
    A minisztérium szerint a piacok megítélése továbbra is megelőzi a hitelminősítők lépéseit, és ott még kedvezőbben ítélik meg Magyarország teljesítményét, ami indokolhatja a hitelminősítői besorolás további javítását.