Gedeon napja van. | 2024.03.28

Trócsányi: korrekt szabályozás és felügyelet segítheti a végrehajtókat, igazságügyi szakértőket

2017-05-12 16:19:00

A korrekt szabályozás és a hatékony állami felügyelet fontosságát hangsúlyozta az igazságügyi miniszter a közbizalom a bírósági végrehajtók és az igazságügyi szakértők tevékenységének tükrében című pénteki budapesti konferencián.

    Trócsányi László bevezetőjében elmondta, a közbizalom érdekében szükséges egy korrekt, tiszta szabályozás.
    Ez segít a legjobban, ez fontos a végrehajtóknak, az igazságügyi szakértőknek és ez fontos az állampolgároknak is - hangsúlyozta.
    A szakminiszter azt is fontosnak tartotta, hogy ezekből a tevékenységekből az állam ne vonuljon ki teljesen.
    Trócsányi László azt mondta, a végrehajtók és az igazságügyi szakértők állami felügyeletére és nem irányítására van szükség, amelynek hatékonynak kell lennie és ki kell terjednie a minősítésre, a kompetenciák ellenőrzésére.
    Úgy fogalmazott: "együttműködésre vagyunk ítélve, nem ellenségek vagyunk, hanem partnerek".
    A politikus közölte, a továbbképzést is biztosítani kell és ebben az Igazságügyi Minisztériumnak meghatározó szerepet kell betöltetnie. Hozzátette: ezért hozták létre az Igazságügyi Szolgálatok Jogakadémiáját, ahol az igazságügyi szakértőket, végrehajtókat, felszámolókat, mediátorokat képzik tovább.
    Trócsányi László fontosnak tartotta még az állampolgárok szempontjából a díjmeghatározás kérdését és a szegények segítését.