Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kormánypártok: Botka László át akarta vágni az embereket

2017-05-10 12:15:00

 A kormánypártok szerint Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje át akarta vágni az embereket és hazugságokat közölt valós vagyoni viszonyairól. 

    Hollik István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy az elmúlt hetekben több kérdést is feltettek Botka Lászlónak, mert arra lehetett következtetni, hogy bizonyos elemeket kihagyott a vagyonnyilatkozatából.
    A kormánypárti politikus szerint, ha valaki miniszterelnök akar lenni, akkor az a minimum, hogy a saját vagyoni viszonyairól a valóságnak megfelelően beszámoljon. Ha valaki miniszterelnök-jelöltként még arra sem képes, hogy egy vagyonnyilatkozatot helyesen töltsön ki, akkor hogyan lehetne elvárni tőle, hogy egy országot el tudjon vezetni? - firtatta. 
    Hollik István azt mondta, amikor feltették a kérdéseiket csak annyit akartak, hogy a magyar emberek megtudják végre, mekkora Botka László valós vagyona. Azonban semmilyen választ nem kaptak, így egyértelművé vált, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje "át akarta vágni az embereket, és hazudik a valós vagyoni viszonyairól'.
    A KDNP-s politikus rámutatott: Botka László nem adott magyarázatot, és úgy látszik, nem is érzi, hogy meg kellene magyaráznia, miért maradt ki a vagyonnyilatkozatából a 10 milliós luxusnyaralás, a több milliós órák, s egy nagyméretű tóparti telek. Kiderült az is, hogy a családja tulajdonában van egy legalább 25 milliós dzsip - közölte Hollik István, aki kitért arra is, hogy eközben az ellenzéki politikus és az MSZP épp most folytat kétszínű kampányt a gazdagokról és az igazságosságról.
    Kérdésre Szilágyi György jobbikos politikus hétfői parlamenti bekiabálásáról azt mondta: nem fér bele a parlamentarizmus kereteibe, hogy egy képviselő egy másik képviselőtársát fizikai erőszakkal fenyegesse. Hogyan lehetne egy olyan képviselőben megbízni, aki egy háromperces államtitkár beszédtől ilyen indulatba jön? - kérdezte. 
    Jelezte: őszinte bocsánatkérést várnak, mert csak egy vicceskedő hangzott el Szilágyi Györgytől, s várják Vona Gábor pártelnök határozott válaszát is az ügyről. 
    Megjegyezte: szerintük az lenne a megfelelő lépés, ha Szilágyi György visszaadná a mandátumát, de erre láthatóan nincs fogadókészség a Jobbikon belül. 
    Hollik  István információi szerint a házbizottságban egyelőre nem született döntés, a kormánypárti képviselők, a házelnökkel együtt határozott szankciót javasoltak, de a Jobbik nem nyilatkozott egyértelműen, s az ellenzéki párt végső döntését meg akarják várni. 
    Arról, hogy szerdán kezdődik a kvótaper azt mondta: ítélet ma még nem születik, de az biztos, hogy a kvótával összefüggő küzdelem fontos, s nem utolsó állomásáról van szó. Első körben arról szól a per, hogy 1300 migráns betelepítését akarja Brüsszel Magyarországra kényszeríteni, ugyanakkor ismert, ez a betelepítés első lépése lenne, hiszen létszámkorlát nélküli programot akarnak kötelezővé tenni. 
    Kijelentette: nem szabad engedni, hogy Brüsszel kivegye a kezünkből a jogot, kivel akarunk együttélni. 
    A kormánypárti politikust kérdezték arról is, hogy Perkátán Horthy Miklósnak szobrot állítanának, erről azt mondta: a törvények nem tiltják, tenni ellene nem tudnak, ugyanakkor az nem szerencsés, ha egy olyan valaki kap szobrot, aki együttműködött a nácikkal, és a mai napig nem tisztázott hogyan és milyen motivációkból.  
    Arra, hogy az I. kerületi polgármester két szolgálati autót kapott, miközben 200 méterre lakik a hivatalától, úgy reagált: ez önkormányzati ügy, s adott esetben helyben kell megvizsgálni. Az az általános álláspont, hogy zéró tolerancia van a Fideszben és a KDNP-ben, s ha bármilyen korrupciógyanús vagy felesleges beruházás valósul meg, azt ki kell vizsgálni - rögzítette.