Csongor napja van. | 2024.04.16

Pető Zoltán: Magyarország leghallgatottabb könnyűzenei rádiója a Petőfi

2017-05-06 10:55:00

 

A Petőfi Rádió a leghallgatottabb könnyűzenei csatorna ma Magyarországon - mondta Pető Zoltán csatornaigazgató szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

 

    A rádió igazgatója elmondta, az átalakulást követően, körülbelül egy év alatt érték el, hogy naponta mintegy kétmillió hallgató kövesse az adást.
    A műsorok sikerének titkát az igazgató abban látja, hogy a hallgatók "bioritmusához" igazítják a napirendet. 
    "Azt gondolom, hogy a Petőfi Rádió sikere abban is rejlik, hogy az elmúlt egy év alatt közel fél ezer új magyar könnyűzenei alkotást mutattunk be, ami azt gondolom, hogy a magyar piacon egyedülálló" - mondta az igazgató, megjegyezve: ezzel 150 előadó és együttes kapott első alkalmat a rádiós bemutatkozásra. 
    Bejelentette, országos körútba kezdenek, hogy megköszönjék a hallgatók bizalmát; a Tavaszi Hajtás elnevezésű akció már tavaly is nagyon sikeres volt. 
    A körút alatt ellátogatnak az ország minden szegletébe, kistelepülésekre és nagyvárosokba, ahol közönségtalálkozókat és koncerteket tartanak.
    Egy nyereményakció is kapcsolódik az akcióhoz: egymillió forintot nyerhetnek azok, akik jelentkeznek a játékra - mondta Pető Zoltán.