Auguszta napja van. | 2024.03.29

Uniós vezetőkkel is találkozik az amerikai elnök Brüsszelben

2017-05-05 11:13:59

Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság és Donald Tusk, az Európai Tanács elnökével is találkozik Donald Trump amerikai elnök Brüsszelben május végén - tudatta Twitter üzenetében Preben Aamann, Tusk szóvivője pénteken.

    A szóvivő üzenetében azt írta: az uniós intézmények vezetőivel tervezett találkozás "megerősítve".
    Alexander Winterstein, az Európai Bizottság egyik szóvivője pénteken brüsszeli sajtótájékoztatóján szintén megerősítette, hogy a bizottság és az Európai Tanács elnöke május végén találkozni fognak az amerikai elnökkel.
    Donald Trump amerikai elnök május 25-én látogat Brüsszelbe, ahol részt vesz a NATO-tagországok vezetőinek csúcstalálkozóján, amelynek keretében várhatóan felavatják az észak-atlanti katonai szövetség új székházát is. A NATO-tanácskozás jelentősége, hogy a tagországok megerősítik a méltányos költségterhek viselésére vonatkozó vállalásaikat és a terrorizmus elleni harc melletti elkötelezettségüket - közölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, az Európai Parlament külügyi bizottsága, valamint biztonsági és védelmi albizottsága előtt tartott beszédében még csütörtökön.