Emma napja van. | 2024.04.19

Nézőpont Intézet: az Európai Néppártban is "felülnek" a hisztériakeltő sajtóhíreknek

2017-05-01 12:45:00

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője szerint az Európai Néppártban is vannak olyan politikusok, akik "felülnek" a hisztériakeltő sajtóhíreknek, ezért fontos, hogy a magyar kormányzati szereplők újra és újra higgadtan és tárgyilagosan elmagyarázzák a magyar álláspontot.

    Az elemző az M1 aktuális csatornán hétfőn azt mondta: az intézet vizsgálatai szerint a német és a francia sajtó 80 százaléka "a tényeket, tárgyilagos tudósításokat mellőzve", egysíkúan bírálja Magyarországot. Ugyanakkor azt a nemzetközi sajtó Magyarországgal szemben kritikus része is elismeri, hogy Orbán Viktor több kérdésben úttörő szerepet játszott, ilyen például a déli határzár - tette hozzá a szakember.
    Közlése szerint egy-egy ilyen ügyben előbb éles bírálatok érkeznek, azután viszont a bírálók átveszik, vagy legalábbis elismerően szólnak a nemrég még kritizált megoldásról.
    A Nézőpont Intézet munkatársa rámutatott arra is: a magyar társadalom világosan különbséget tud tenni a Brüsszelként emlegetett uniós vezetés és maga az EU között, és míg az előbbit többnyire elutasítja, addig a közösségből nem akar kilépni.