Emma napja van. | 2024.04.19

CÖF: ne engedjük be a "sorosizmust" a migránsokkal!

2017-04-27 11:12:16

 

Soros György látogatása ellen tüntetett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) csütörtökön az Európai Bizottság brüsszeli épülete előtt. Csizmadia László, a CÖF alapítója egyebek mellett arra szólított fel, hogy ne engedjük be a "sorosizmust" a migránsokkal.

    Mintegy hatvan ember gyűlt össze az uniós negyed központjában, a résztvevők elénekelték a himnuszt, sokan olyan táblákat tartottak a magasba, amelyek a magyar származású amerikai üzletember, illetve a "Soros-lobbi" megállítására, az illegális migráció feltartóztatására és Orbán Viktor miniszterelnök támogatására szólítottak fel.
    Csizmadia László, a CÖF alapítója igazságtalannak nevezte, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és több uniós biztos is fogadja Soros Györgyöt, "a magyarokat pedig nem hallgatják meg Brüsszelben", pedig a milliárdosnak "semmi köze" Európához.
    Elfogadhatatlan, hogy egy pénzember beleszóljon egy szuverén állam sorsába. Nem szabad hagyni, hogy beengedjék a "sorosizmust" a migránsokkal együtt Európába - fogalmazott.
    Újságírói kérdésre válaszolva Csizmadia László elmondta, nem igaz, hogy repülővel utaztatták volna Brüsszelbe a demonstrálókat, a CÖF négy vezetőjén kívül mindenki más busszal érkezett.