Gedeon napja van. | 2024.03.28

A Civil Ellenzéki Kerekasztal tüntetett az Erzsébet hídon a kormány ellen

2017-04-23 19:09:00

A kormány ellen tiltakozott a Civil Ellenzéki Kerekasztal (CEKA) "rendszerváltó batyubál" keretében vasárnap Budapesten, az Erzsébet hídon.

    A mintegy húsz tiltakozó részvétele mellett megtartott rendezvény kezdetekor a rendőrség lezárta a hídnak a Pestről Budára vezető három sávját, a híd egyharmadáig.
    A demonstráción Ujhelyi Sándor, a CEKA szervezője hangsúlyozta: szerintük nem a rendőrsorfalak elleni támadással, hanem a közterületeken történő rendszeres jelenléttel kell tiltakozni a "félfasiszta, nemzetiszocialista gondolkodású" Orbán-rendszer ellen.
    Bokros Lajos, a Modern Magyarországért Mozgalom (MoMa) vezetője kifejtette: valamennyi demokratikus erőnek, pártnak, egyesületnek, civil szervezetnek össze kell fognia a jövő évi választásokra "az önkényuralom leváltása", egy új rendszerváltás érdekében. Ezután helyre kell állítani a demokráciát és a jogállamot - tette hozzá.
    Somos András, az Európa Csoport tagja arról beszélt, hogy Európának csupán Oroszország az alternatívája, ám az utóbbiból 45 év alatt elég volt.
    A demonstráció a tervek szerint délután öt órakor ér véget.