Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megállapodtak a Semmelweis Egyetem és Pető András Főiskola integrációjáról

2017-04-21 17:40:24

Megállapodás a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola integrációjáról. Augusztustól a Semmelweis Egyetem önálló karaként működik a főiskola - közölte a Semmelweis Egyetem pénteken az MTI-vel.

    Közleményük szerint a szenátusok csütörtökön és pénteken tárgyalták az erről szóló előterjesztés, s a határozatok értelmében a szenátusok "elvi szándéknyilatkozattal támogatják a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola integrációját".
    Ennek eredményeként augusztus elsejétől a Pető András Főiskola azonos névvel a Semmelweis Egyetem önálló főiskolai karaként működik tovább. Az integrációs folyamat a Konduktív Pedagógiai Központot is érinti, amelynek részei az óvoda, az iskola és a Pedagógiai Intézet. 
    Kiemelték, hogy több hazai és nemzetközi projekt kapcsán a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola hosszú távú tudományos és szakmai kapcsolatot ápol. Az intézmények tevékenységei nemcsak kiegészítik egymást, hanem szervezetileg együttműködve új, magasabb szintű oktatási-, nevelési-, kutatási-, fejlesztési feladatok ellátására nyílik lehetőség többek között az ortopédia, az idegtudományok és a gyermekgyógyászat terén csecsemőkortól egészen a felnőttkorig.
    A szenátusok az integrációval kapcsolatos előkészítésre felhatalmazást adtak a Semmelweis Egyetem és a Pető András Főiskola rektorának és kancellárjának - olvasható a Semmelweis Egyetem közleményében.