Gedeon napja van. | 2024.03.28

Az Index.hu Zrt. a Magyar Fejlődésért Alapítvány tulajdonába került

2017-04-20 18:06:06

A Magyar Fejlődésért Alapítvány kizárólagos tulajdonába került csütörtökön az Index.hu internetes hírportált kiadó részvénytársaság - közölte Bodolai László ügyvéd, az alapítvány kurátora a honlapon.

    A közlemény szerint a tranzakcióra azt követően kerülhetett sor, hogy a Magyar Nemzetben és a HírTv-ben is érdekeltséggel bíró Pro-Ráta Holding Zrt. érvényesítette egy 2014 februárjában kötött megállapodás alapján fennálló opciós jogát, majd az így szerzett tulajdonát a "Magyar Fejlődésért Alapítványra" ruházta át.
    Az alapítványi tulajdonszerzés célja, hogy továbbra is biztosított maradjon az Index.hu internetes portál "vezető piaci pozíciója, minőségi tartalomgyártó tevékenysége, függetlensége, valamint minél szélesebb társadalmi elérése" - olvasható a tájékoztatásban.
    A tulajdonosváltással egy időben lemondtak tisztségükről az Index.hu Zrt. eddigi igazgatósági tagjai és az új tulajdonos három új igazgatósági tagot nevezett ki határozatlan időtartamra: Bodolai László és Nagy Ajtony Csaba ügyvédeket és Kereszty Gábor közgazdászt. Az igazgatóság elnöke Bodolai László lett.