Auguszta napja van. | 2024.03.29

Időjárás-jelentés

2017-04-20 16:30:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Ciklonok és frontjaik alakítják döntően a kontinens időjárását. Izlandtól keletre, Moszkva környékén, a Kárpát-medence felett és Portugáliától nyugatra találhatóak a ciklonközéppontok, így Európában sokfelé csapadékos, esős az idő, de Közép-Európa egyes részein havazás, havas eső is előfordul. Nagyobb területen napos idő csak Franciaország tágabb környezetében van, ahova anticiklon nyúlik be nyugat felől. Amíg Spanyolország déli részén 30 fok köré emelkedik délutánra a hőmérséklet, addig a Brüsszel-Genf-Milánó-Zágráb-Pristina-Kisinyov vonaltól északra 10 fokig sem melegszik fel délutánra a levegő, sőt Közép-Európa jó részén az 5 fokot sem éri el a maximum hőmérséklet. Péntek estig a Kárpát-medence fölül a ciklon kelet felé mozdul el, hátoldalán ugyan továbbra is szeles marad az idő, de már szárazabb, kissé enyhébb légtömegek érkeznek.

    Várható időjárás az ország területén péntek estig:
    --------------------------------------------------
    Estétől északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, reggelre délen is kevés lesz a felhő. Éjszaka kezdetben délen és keleten eső, a Mecsekben havas eső, havazás még lehet. Pénteken gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az erős, többfelé viharos északi, északkeleti szél estétől kissé mérséklődik, így éjszaka és pénteken már csak erős széllökések lesznek. 
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és +2 fok körül alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 9 és 14 fok között valószínű.