Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: egyre jobban megéri dolgozni

2017-04-20 12:30:57

A Fidesz szerint amióta Magyarország saját útját járja és visszaszerezte gazdasági önrendelkezését, egyre jobban megéri dolgozni, ezt mutatják a legfrissebb kereseti adatok is. 

    A Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön azt jelentette: februárban a bruttó és a nettó átlagkereset 10,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a januári 10 százalékos emelkedés után. A 2,9 százalékos februári inflációval számolva a reálkeresetek 7,6 százalékkal emelkedtek a januári 7,5 százalékot követően. 
    Hidvéghi Balázs a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a bérek már az év első két hónapjában "nagyot nőttek". Álláspontja szerint ez annak köszönhető, hogy Magyarország erősödik, így a kormány adócsökkentéseket és béremeléseket tudott indítani, és jelentősen nő a minimálbér és a szakmunkás minimálbér. 
    Ezeket az eredményeket azonban veszélyezteti, hogy Brüsszel egyre több hatáskört akar magához vonni az adó- és a foglalkoztatáspolitikában is - jegyezte meg a kormánypárti politikus, hozzátéve: ezért arra kérnek mindenkit, akinek fontos a nemzet szuverenitása, a magyar bérek és munkahelyek védelme, vegyen részt a nemzeti konzultációban, és a kérdőív kitöltésével álljon ki a nemzeti érdekek mellett.