Andrea napja van. | 2024.04.18

Lezárták a teherforgalom elől a 82-es és a 83-as utat a Bakonyban

2017-04-19 17:05:38

 A télies útviszonyok miatt szerdán kora estétől a rendőrség korlátozta a 7,5 tonnát meghaladó tehergépkocsik forgalmát a Bakonyban, a 82-es és a 83-as főúton - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője az MTI-vel.

    Orosz Katalin elmondta: a korlátozást a 82-es főút Zirc és Nyúl közti szakaszán, valamint a 83-as főúton, Városlőd, Farkasgyepű és Bakonyjákó térségében vezették be szerda este hat óra előtt. Hozzátette: az érintett útszakaszokon a személygépkocsik és autóbuszok közlekedése engedélyezett, a korlátozás a 7,5 tonnát meghaladó tehergépkocsikra vonatkozik. 
    Helt Ákos, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: szerda délután Városlőd térségében menetrend szerinti autóbusz és személyautó ütközött, mindkét jármű árokba csúszott. A szóvivő tájékoztatása szerint a buszon utazók közül senki sem sérült meg, mentesítő járattal utaztak tovább, de a személyautó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett. 
    Ugyanebben az időben Csesznek térségében két tehergépkocsi akadt el a 82-es főúton, ahol a tűzoltók beavatkozását a rossz útviszonyok miatt feltorlódott járművek is nehezítették.