Emma napja van. | 2024.04.19

Óriási zászlóval, teltház előtt kezdődött az elhalasztott mérkőzés

2017-04-12 19:59:00

Teltház előtt kezdődött meg a Borussia Dortmund és a vendég AS Monaco mérkőzése a Bajnokok Ligája-negyeddöntőjében, szerdán.

    A közönség a letátó egyik oldalát teljesen beborító sárga-fekete óriászászlóval fogadta a bevonuló csapatokat. Az egyik kapu mögött a klub nevének BVB rövidítését formázó előképet jelenítettek meg a hazai ultrák.
    A vendégszurkolók közül sokaknak dortmundiak biztosítottak szállást éjszakára. A Monaco drukkerei közül szerdán több százan dortmundi fekete-sárga sálat, illetve mezt vásároltak, hogy ezzel is kifejezzék szolidaritásukat. 
    Az eredetileg keddre kiírt találkozót azt követően halasztották szerdára, hogy a hazaiak csapatbusza ellen kedden 19.15-kor robbantásos merényletet követtek el a csapat dortmundi szállásának közelében, a városi stadiontól mintegy 10 kilométerre. Az elkövető vagy elkövetők három robbanószerkezetet rejtettek el egy parkolónál a sövényben. Mindhárom működésbe lépett, amikor a busz elhaladt mellettük.
    A különleges biztonsági felszerelésekkel, köztük megerősített szélvédőkkel ellátott jármű két helyen károsodott, és egy berepedt szélvédő megsebesítette Marc Bartrát, a hazaiak egyik védőjét. A spanyol légiós felületi sérülések mellett csonttörést szenvedett a jobb csuklójában, szerdára virradóra megoperálták. A busz útját biztosító egyik motoros rendőr légnyomási sérülést szenvedett és sokkot kapott.