Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kilencezer doboz cigarettát találtak a pénzügyőrök Ásotthalomnál

2017-04-12 07:33:04

 

Kilencezer doboz cigarettát találtak egy gépkocsiban és egy autószállító trélerben a pénzügyőrök az ásotthalmi határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

 

    Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök egy Szerbiából Olaszországba tartó személygépkocsit és autószállító trélert ellenőriztek Ásotthalmon. A tételes vizsgálat során kiderült, hogy a szerb rendszámú trélert házilag átalakították, s a rejtekhelyet telepakolták cigarettával.
    A személyautón is friss szerelés nyomait találták. Az alapos vizsgálat után az átalakított első és hátsó lökhárítóból, az oldalküszöbökből, a műszerfal mögötti és ülés alatti tárolókból is cigaretta került elő - közölte az alezredes. Hozzátette: a pénzügyőröket is meglepte a megoldás, mivel a csempészek az utólag kialakított üregekben elrejtett cigarettaszállítmányra "építették fel" újra a járművet.
    A NAV a 9070 doboz cigarettát, valamint az átalakított járműveket lefoglalta, a sofőr ellen költségvetési csalás gyanúja miatt indult büntetőeljárás.