Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bakondi: jelentősen romlott a közbiztonság Európában

2017-04-08 06:17:38

 Jelentősen romlott a közbiztonság Európában - hangoztatta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában a stockholmi gázolásos terrortámadásról szólva.

    Bakondi György úgy fogalmazott: ők a kezdetektől azt mondták, hogy a tömeges, illegális, ellenőrzés nélküli migráció önmagában veszélyes a kontinensre.
    A magyar migrációs intézkedésekre kitérve a belbiztonsági főtanácsadó kiemelte, hogy erősen csökkent az illegális határátlépési kísérletek száma: most már csupán naponta néhány ilyen fordul elő, míg korábban százan-kétszázan is próbálkoztak.
    Közölte: a tranzitzónákban kilencvenen várakoznak, többen, mint korábban. Idén eddig ezerhétszázan nyújtottak be menedékkérelmet, közülük mintegy hatvanan kaptak valamilyen védelmet. Egy ügyet átlagosan harminc nap alatt zárnak le jogerősen.
    A tranzitzónákban négyszáz-ötszáz migránst tudnak elhelyezni, akiknek ételt, egészségügyi ellátást, tisztálkodási lehetőséget és kulturális, szociális életre kialakított helyiségeket is biztosítanak - mondta Bakondi György.