Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: a szocialistáknak nem számít a magyar emberek véleménye

2017-04-05 16:10:00

 A Fidesz szerint a szocialisták azzal, hogy megint a nemzeti konzultációt támadják, egyértelművé tették, hogy nekik megint "nem a magyar emberek véleménye számít, hanem csak Brüsszel és a multik érdekei".

    A nagyobbik kormánypárt arra reagált szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében, hogy Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja a nap folyamán a kormány egyik nemzeti konzultációs óriásplakátja előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: nem Brüsszelt, hanem Orbán Viktor miniszterelnököt és a Fideszt kellene megállítani, a kormányfő és "baráti köre"  szabadrablást csinál.
    A Fidesz közleményében az áll: a szocialistákra "eddig se lehetett számítani az ország védelmében, és most sem lehet".
    Hangsúlyozták: a nemzeti konzultáció a nemzeti függetlenséget meghatározó kérdésekről szól. "Meg kell állítanunk Brüsszelt, mert el akarja törölni a rezsicsökkentést, arra akar kényszeríteni, hogy engedjük be a migránsokat, és elvenné tőlünk azt a lehetőséget is, hogy szabadon dönthessünk az adócsökkentésekről és a munkahelyteremtés módjairól" - fogalmaztak.
    A Fidesz szerint ha Brüsszel dönthet az energiaárakról, a bérekről és az adókról, akkor csak a multik járnának jól, és ha Brüsszel dönthet a bevándorlásról, akkor Magyarország is tele lesz bevándorlóval. Ezért - tették hozzá - "Brüsszelt meg kell állítani és ehhez a magyar emberek támogatására van szükség".