Auguszta napja van. | 2024.03.29

Magyar ízek húsvéti vására a Várkert Bazárban

2017-04-05 06:22:36

 Száz regionális kistermelő mutatja be eredeti forrásból származó termékeit a Magyar ízek húsvéti vásárán szombaton és vasárnap a Várkert Bazárban.

    A mintegy száz, Magyarország különböző területeiről érkező, kizárólag ellenőrzött kistermelőt felvonultató vásár középpontjában a húsvéti ünnepkör jegyében a tojás lesz: a tyúktojás mellett megtalálható lesz többek között fürj-, liba- vagy strucctojás is - közölték az MTI-vel a szervezők.
    Tájékoztatásuk szerint a kínálatból nem hiányoznak az olyan klasszikus húsvéti ételek, mint a sonka, a kolbász, a torma, a mustár, a savanyúság és a csokoládé, de a vásár számos különlegességet tartogat.
    Ilyen például a saját bőrében varrva érlelt Csöglei szárnyas sonka, a szarvasszalámi, a frissen füstölt pisztráng és a jerky (szárított marhahús), ezek mellett különféle vadhúsok, vadpástétomok is megtalálhatók lesznek.
    A húsmentes vagy paleo étkezés követői is válogathatnak kuriózumokban: szarvasgombás vaj, bükki faszenes tehénsajt, diókrémmel töltött camembert, kézműves paleo és vegán joghurtok és jégkrémek, liofilizált gyümölcsök, valamint mézbor, marcipánlikőr és levendulaszörp várják őket.
    A szervezők az egész családnak szórakoztató programot szeretnének kínálni: erről a folyamatos gyermek- és gasztroprogramok, kóstolók gondoskodnak. Az 1000 forintos belépőjegy teljes egészében levásárolható, az esemény 100 centiméter alatti látogatóknak ingyenes.