Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kormány: nem meglepő, hogy a Freedom House Magyarországot támadja

2017-04-04 12:00:53

A Freedom House egy Soros György által finanszírozott szervezet. A magyar kormányt nem lepte meg, hogy a Soros által támogatott intézmény Magyarországot támadja - reagált a Kormányszóvivői Iroda a szervezet kedden nyilvánosságra hozott jelentésére.

    Magyarországon a sajtószabadság teljes mértékben érvényesül, minden politikai vélemény a magyar sajtóban teret kaphat és megjelenhet. Magyarország polgárai pedig demokratikus jogaikat szabad választásokon gyakorolhatják - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.
    A washingtoni székhelyű Freedom House nonprofit szervezet posztkommunista országokról szóló jelentése szerint a beszámolók közzétételének kezdete, azaz 1995 óta most fordult elő először, hogy a Közép-Európától Közép-Ázsiáig terjedő térségben több konszolidált tekintélyelvű rezsim van, mint megszilárdult demokrácia. A szervezet beszámolójában egy teljes fejezetet szentel a félig megszilárdult demokráciákhoz sorolt Magyarországnak és a konszolidált demokráciák között számon tartott Lengyelországnak, amelyek az ígéretes kezdés után szerinte jelentős visszaesést könyvelhetnek el.