Auguszta napja van. | 2024.03.29

Orbán: minden népnek gondoskodnia kell saját biztonságáról és jólétéről

2017-03-25 15:48:00

 

Európát csak akkor lehet rendbetenni, ha minden nép gondoskodik saját hazájának biztonságáról és jólétéről - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Rómában, miután az európai uniós tagországok és az uniós központi intézmények vezetői aláírták az EU közös jövőjéről szóló nyilatkozatot.

 

    A nagy kihívásokra csak saját magunktól remélhetünk megoldást, az alapvető munkákat mindenkinek otthon kell elvégeznie - szögezte le a kormányfő nyilatkozatában, amelyet az M1 aktuális hírcsatorna ismertetett. 
    "Ha biztonságos Magyarországot akarunk, csak magunkra számíthatunk, nekünk kell biztonságossá tenni" - fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: "Ha azt akarjuk, hogy gazdaságilag fejlődjünk, nekünk kell többet és jól dolgoznunk, versenyképesnek lennünk". 
     A gazdaság építéséhez is mindenkire szükség van, mindenkinek jut munka - emelte ki a kormányfő.
    Mindezeket "nem fogják helyettünk elvégezni, nem változtat rajta semmilyen ünnepi deklaráció" - ismételte meg.
    A római nyilatkozat az Európai Unió elődszervezeteit alapító szerződések megkötésének hatvanadik évfordulójához időzítve született, és egyedül Nagy-Britannia nem írta alá, amelynek miniszterelnöke várhatóan napokon belül elindítja az unió elhagyását célzó folyamatot.