Auguszta napja van. | 2024.03.29

A turisztikai ágazatban is központ akar lenni Debrecen

2017-03-24 13:59:00

A turisztikai ágazatban is a keleti régió központja akar lenni Debrecen - mondta a 27. debreceni utazási vásár megnyitóján a város alpolgármestere. 

    Széles Diána hozzátette: ebben az évben számos olyan turisztikai beruházást valósítanak meg, illetve kezdenek el, amelyek vonzóbbá teszik a várost. Az MTI érdeklődésére ismertette: a bontási munkálatokkal elkezdődik az új nagyerdei strandfürdő és a főpályaudvar építése. Több kerékpárút is épül majd, valamint az állatkert fejlesztéséhez is hozzákezdenek.     
    Debrecenben tavaly 387 ezer vendégéjszakát töltöttek el a turisták, ami az egy évvel korábbihoz képest 10 százalékos emelkedés - mondta. Kiugróan magas, 26 százalékos volt a növekedés a külföldi vendégéjszakák számában: a más országokból érkezett turisták 132 ezer vendégéjszakát töltöttek el Debrecenben. 
    A nemzetközi repülőtér forgalma is folyamatosan emelkedik: 2016-ban 285 ezer utas használta a repteret, ami 65 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az alpolgármester elmondta azt is: jól haladnak az előkészületek annak érdekében, hogy Debrecen kiemelt turisztikai régió legyen, és amennyiben a terveket a kormány jóváhagyja, újabb források nyílhatnak majd meg a térség turizmusának fejlesztésére.       A vasárnapig tartó debreceni utazási vásáron több mint 90 kiállító - utazási irodák, wellness központok - mutatják be kínálatukat. Az idei esemény díszvendége Tunézia.