Gedeon napja van. | 2024.03.28

A jövő héten ismét melegszik az idő

2017-03-19 17:21:16

A következő napokban  ismét melegszik a levegő. Napközben többfelé 20 Celsius-fok felett, s helyenként a leghidegebb órákban is 10 fok körül alakul a hőmérséklet. Túlnyomóan száraz lesz az idő, néhol előfordulhat eső - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

    Hétfőn hajnalban a Kisalföldön, napközben a Győr-Szeged vonal széles sávjában megerősödik a szél. Változóan felhős lesz az ég. Helyenként - nagyobb eséllyel az Alföldön és az Északi-középhegység területén - fordulhat elő eső.  A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9 fok között alakul, az Alpokalján és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében mérhetik az alacsonyabb, a Kisalföldön a magasabb értékeket. A legmagasabb hőmérséklet általában 16-21 fok között valószínű, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén 14-15, a Dráva mellett 22 fok is lehet.
    Kedden nem valószínű csapadék. A leghidegebb órákban 2-9 fok lehet. Napközben 16-22 fokig emelkedik a hőmérséklet, északon lesz a hűvösebb, délen a melegebb.
    Szerdán szórványosan várható csapadék. Délután elsősorban az Alföldön lehet zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 4-9 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 18-23, de északon, északnyugaton néhol csupán 14-17 fok között alakulnak.
    Csütörtökön sok napsütés várható, de főként északon, északkeleten elszórtan záporok is lehetnek. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-11, a legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között alakul.
    Pénteken és szombaton nem valószínű csapadék. Szombaton többórás napsütés várható. A leghidegebb órákban mindkét nap 5-10 fok lehet, napközben 18-23 fokig melegszik a levegő.
    Vasárnap már lehet helyenként kisebb eső, zápor. Emellett néhol a szél is megerősödhet. A minimumhőmérséklet 5-10 fok között valószínű. A nappali maximumok 16-21 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.