Emma napja van. | 2024.04.19

A Nébih játéksorozatot indít az erdőtűz megelőzésére

2017-03-16 14:55:00

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) idén is egyhetes játéksorozatot indít közösségi oldalán március 20-ától, hogy az érdeklődők játékos formában elsajátíthassák az erdőtűz-megelőzéssel kapcsolatos legfontosabb ismereteket - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

    Közleményében a hatóság kiemelte, hogy a tüzek 99 százaléka emberi mulasztás miatt keletkezik, az erdő- és vegetációtűz elleni legjobb védekezés az odafigyelés, a tűzgyújtási szabályok betartása. 
    A Nébih Firelife programjának legfőbb célkitűzése a lakosság ismereteinek bővítése, tájékoztatása a biztonságos tűzhasználatról, ennek szellemben jött létre a Csodák Palotája és a Nébih együttműködésében az augusztus végéig látogatható tárlat, amely a tudományos kihívásokra, elsősorban a természet- és környezetvédelem fő témáira fókuszál. 
    "A tudomány körülvesz" címet viselő interaktív kiállítás egyik meghatározó témája az erdőtűz-megelőzés, amellyel játékos feladatok révén ismerkedhetnek meg a látogatók - közölte a hivatal.
    Közleményében a Nébih felidézi, hogy a fokozott tűzveszélyre való tekintettel a földművelésügyi miniszter általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el az ország egész területére 2017. március 3-ától átmeneti időre, a tilalom jelenleg is érvényben van. 
    Az aktuális erdőtűzveszélyről, az égetés szabályairól, a biztonságos tűzrakás fortélyairól, valamint az elrendelt tűzgyújtási tilalomról a http://www.erdotuz.hu/ weboldalon olvashatók információk.