Gedeon napja van. | 2024.03.28

Bűvös óceán címmel nyílik interaktív kiállítás a Vajdahunyadvárban

2017-03-16 08:42:32

 

Bűvös óceán címmel nyílik új interaktív kiállítás szombaton Budapesten a Vajdahunyadvárban, ahol a látogatók egy különleges tengeralattjáró utasaként tengeri tájakat barangolhatnak be, közben pedig játékos feladatokat oldanak meg.

 

    A Bűvös óceán kiállítást járva a látogatók kideríthetik, képesek-e a célig kormányozni búvárhajójukat, ki tudják-e szabadítani az alvó ceteket az álomcsapdából, meg tudják-e fejteni a talányos buborékrajzot és elboldogulnak-e egy csapat bolondos tengeri teknőssel vagy a Tű-fok parányi lakójával. Ha elég szerencsések, találkozhatnak a mélység rejtőzködő urával és tengeri birodalma különös lényeivel is.
    Az óceánokon átívelő kalandon a résztvevők leleplezhetik a kapzsi Professzort, aki víz alatti kutatóállomásán ravasz terven ügyködik: fondorlatos szerkezettel készül kivonni az óceánok értékes aranytartalmát. A találékony tudós mindent bevet, lépten-nyomon a bolondját járatja a vendégekkel és váratlan trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket. A feladványok megfejtéséhez éles szemre és jó fülre is szükség lesz - olvasható a kiállítás ajánlójában.
    Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a titokhoz. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő, április 30-ig látogatható kiállítás és játék megújult látványvilággal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat. 
    A kiállítás a tavaszi szünet alatt végig, a húsvéti ünnepnapokon is nyitva tart - közölte a tárlatot szervező és kivitelező F Exhibition cég.