József napja van. | 2024.03.19

Fidesz: "Juhász és bérfütyülői" az egész ellenzék alkalmatlanságát bizonyították

2017-03-15 18:31:00

"Juhász és bérfütyülői a mai napon ismételten bizonyították az egész ellenzék alkalmatlanságát" - hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója szerda délután Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

    Hidvéghi Balázs kifejtette: több tízezren azért mentek el a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, hogy méltósággal megemlékezzenek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján. "Ők nem pártülésre, hanem egy nemzeti ünnepre jöttek" - fűzte hozzá. Az ünneplők között nem csak a Fidesz-KDNP támogatói voltak, azonban "Juhász Péter és bérfütyülői" mindenki ünneplését tönkretették - hangsúlyozta.
    A Fidesz kommunikációs igazgatója azt is elmondta: Juhász Péterék (Együtt) a szervezőknek azt állították, hogy nincs náluk síp, de ez hazugság volt. Ezzel is bizonyították: alkalmatlanok és méltatlanok arra, hogy a magyar nemzet ügyeit, értékeit és érdekeit képviseljék - fejtette ki.
    Hidvéghi Balázs megjegyezte: a polgári értékrend képviselőiként nem értik, miért nem lehet békében megemlékezni egy nemzeti ünnepről. Akik pedig semmiképpen sem akarnak közös megemlékezést, azoknak miért nem lehetett más helyszínre szervezniük megemlékezést - fejtette ki a kommunikációs igazgató, aki szerint Juhász Péteréknek az volt a céljuk, hogy tönkretegyék a nemzeti ünnepet és több tízezer ember békés megemlékezését. Bebizonyították, hogy az ellenzék csak fütyülni tud, méltósággal ünnepelni és országot építeni azonban nem - tette hozzá Hidvéghi Balázs.
    Kérdésre válaszolva, hogy mit ért "bérfütyülők" alatt, azt mondta: egyetért a Fidelitas véleményével, miszerint "Soros fizet, Juhász pedig fütyül". Idegen érdekek képviseletéről van szó, nem a magyar érdekekéről - emelte ki Hidvéghi Balázs.
    Szintén kérdésre válaszolva kitért arra is, hogy fontos a szólásszabadság, de mint kiemelte: az egyén szabadsága addig terjed, amíg a másik ember szabadságát nem sérti. Mint elmondta, "provokáció végig volt, azt lehetett látni és hallani is". Komoly sérülés szerencsére nem történt - jegyezte meg Hidvéghi Balázs, megjegyezve: Juhász Péternek és bérfütyülőinek nem lett volna szabad provokálniuk és megzavarniuk a közös ünneplést.