Emma napja van. | 2024.04.19

Túl hangos reklámokért bírságolt a médiatanács

2017-03-10 14:04:00

 Összesen 570 ezer forintos bírsággal sújtotta a Digital Media and Communications Zrt.-t - mint a Story5, a 4-es csatorna és a Galaxy Tv médiaszolgáltatóját - a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság (NMHH) Médiatanácsa, mert annak három tévécsatornája is túl hangosan sugárzott reklámokat.

    Az NMHH által az MTI-hez pénteken eljuttatott közlemény szerint a Story5, a 4-es csatorna és a Galaxy Tv tavalyi utolsó negyedéves gyakorlata miatt rótta ki a testület a szankciót.
    A testület rádiós frekvenciákkal kapcsolatos döntéseit ismertetve jelezték: a médiatanács elfogadta a Derecske 94,7 MHz és a Hajdúszoboszló 100,6 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásának tervezetét, a dokumentumot a testület tíz munkanapon belül közzéteszi honlapján.
    A Keszthely 99,4 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati eljárásában a médiatanács hiánypótlásra kérte fel az LB Rádió Kft.-t, míg a jelenlegi műsorszolgáltató Helikon Rádió Kft. pályázatát alaki érvénytelenség miatt elutasította. Alaki érvénytelenség miatt ugyancsak megtagadta a Helikon Rádió Kft. pályázati nyilvántartásba vételét a Nagykanizsa 95,6 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség esetében, a dtm Media Hungary Kft.-t pedig hiánypótlásra hívta fel.
    A Velence Meleg-hegy 90,4 MHz helyi rádiós médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására - hiánypótlás után - pályázati nyilvántartásba vették a "B & T" Kft.-t, a Fehérvár Rádió Kft.-t; a Gong Rádió Kft. és a VLNC FM Rádió Kft. pályázatát alaki érvénytelenség miatt elutasították - jelezte a hatóság.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó