Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nébih: 300 ezer forint bírságot és 3 éves eltiltást kaphat egy szabályszegő halász

2017-03-10 08:42:53

Háromszázezer forintos bírságra és a horgászattól való 3 éves eltiltásra számíthat egy jogosulatlan halászattal gyanúsítható, többszörösen szabályszegő halász - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel.

    A közlemény szerint a Nébih Állami Halőri Szolgálata szerdán ellenőrzést tartott Tiszalök környékén, egy halásznál 19 kilogramm halat találtak. A további megfigyelés azonban kiderítette, hogy a halász és segítője a bemutatottnál jóval több, összesen több mint 87 kilogramm halat - 94 bagolykeszeget, 72 dévérkeszeget, 64 karikakeszeget, 6 jászkeszeget, 5 balint, 2 paducot, 1 süllőt és 1 bodorkát - rejteget. A halász a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság kiérkező munkatársainak elismerte tettét - írták.
    A szabályszegő megsértette a fogási napló vezetésének szabályait, nem tartotta be a mennyiségi korlátozást, több halfaj esetében a méretkorlátozást és a tilalmi időt sem, a lefoglalt halak piaci értéke meghaladja a 146 ezer forintot - közölte a Nébih.