Emma napja van. | 2024.04.19

Figyelem: fokozott közúti ellenőrzések!

2017-03-08 10:42:51
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik többek között a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. A rendőrök az elmúlt napokban fokozott ellenőrzéseket hajtottak végre a közutakon.

Nem volt halálos közúti közlekedési baleset Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain 2017. február 24-e és március 5-e közötti időszakban. A fokozott közúti ellenőrzések első szakaszában az M3-as autópálya megyei szakaszán személyi sérüléssel járó baleset sem történt. Az említett időszak alatt - az egyéb utakon - összesen 19 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amelyekből háromban ittas volt az okozó sofőr.

A rendőrök azonban 33 olyan járművezetőt is kiszűrtek a forgalomból, - mielőtt még belestet okozhattak volna - akik szeszesitalt-fogyasztottak a vezetés megkezdése előtt. Intő mutató lehet azonban, hogy a járőrök 358 esetben intézkedtek a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó rendelkezések megsértése miatt.

A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések további végrehajtására, így a közlekedők az elkövetkező hetekben is számíthatnak a fokozott rendőri jelenlétre közútjainkon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!