Rudolf napja van. | 2024.04.17

Vegyész – Pénzügyőr 3-0

2017-03-04 20:33:40

Győzelemmel kezdte a férfi röplabda NB I bajnoki elődöntőjét a Vegyész RC Kazincbarcika, miután szombat este hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Pénzügyőr SE-t. Daniel Oravec legénysége az első és a harmadik szettet könnyebben nyerte, míg a másodikban ötpontos hátrányból sikerült felállnia.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 3-0 (17, 20, 17)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 300 néző. V.: Ujházi, Vári.
Vegyész: Toronyai, Januzovics, Banai, Árva, Borovicsanin, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Kozsla. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Pénzügyőr: Tóth A., Bagics, Szalai, Torma, Bokor G., Kiss D. Csere: Ronkainen (liberó) Magyarosi (liberó), Takács, Kiss N. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Az eredmény alakulása, I. szett: 4-3, 8-5, 12-8, 16-10, 20-12. II. szett: 3-4, 4-8, 7-12, 14-16, 20-19. III. szett: 4-2, 8-4, 12-7, 16-8, 20-12.

Daniel Oravec: Tipikus első playoff-meccset játszottunk. Kicsit idegesen kezdtünk, de gyorsan megjött az önbizalmunk. Mindegy, hogy mennyire nyerünk itt egy mérkőzést, de örülök, hogy szettveszteség nélkül sikerült az elsőt lehozni. Most pihenünk egy kicsit, aztán szerdán folytatódik a párharc.

Weczera Csaba: Fáradtak voltunk, nem játszottunk jól, de pontosan nem tudom, hogy mi volt ennek az oka. Szerdán szeretnénk visszavágni a mostani sima vereségért.

RIPORT

Az alapszakaszban a Pénzügyőr oda-vissza megverte a Vegyészt, mégis csak harmadik lett a pontvadászatban. A vendégek Kovács Sándorra sérülés miatt nem számíthattak, a center a pénteki edzésen sérült meg. A hazaiaknál mindenki bevethető állapotban volt.

Toronyai Miklós ásznyitásával indult a mérkőzés, és a jó hazai szerváknak köszönhetően a Vegyész az első technikaihoz érve három ponttal vezetett. Banai Máté jó blokkja után Weczera Csaba időt kért (13-8), és Bagics Balázs rutinos megoldása és Árva Milán rossz ejtését követően kicsit közelebb került a Pénzügyőr. Nebojsa Januzovicsék viszont nem jöttek zavarba, újra magukhoz ragadták a kezdeményezést (16-10). Parádés pontokat szerzett a VRCK: Dudás Tamás két jó mezőnyözését követően Árva átlóba könyörtelen bevágta a játékszert, Toronyai és Juhász Péter jó összjátékát követően utóbbi volt eredményes, majd a következő labdamenetben Árva villant ismét egy figura végén. Jött is az újabb vendég időkérés (19-11). A PSE-nek nem jöttek be az ejtések, a hazaiaknak viszont igen, Januzovics után Juhász is így szerzett pontot (22-13). Borovicsanin után Szalai is vonalba támadott, Banai pontja pedig 21 perc játék után a szett végét jelentette (25-17, 1-0).

Tóth Andrásék összeszedték magukat a második játszmára, igaz, a borsodiak kicsit többet hibáztak, mint korábban. A két technikai idő között már öt ponttal is mentek a fővárosiak, innen sikerült nagy akarással visszakapaszkodnia a Vegyésznek. Borovicsanin remek poénokat szerzett, de a többiek is érezték, többet kell mutatniuk, ha nyerni akarnak. Az akaratra nem lehetett panasz, 14-16 után a Vegyész egyenlített, a játékosok felpörögtek, és Toronyai Miklós vezetésével a hajrára már sokkal lelkesebbek voltak, mint ellenfelük. A feladó szerváival sokat szenvedett a Pénzügyőr, és ekkor támadásban is többet hibáztak Szalai Szabolcsék (25-20, 2-0).

Banai és Borovicsanin pontjai megadták az alaphangot a hazaiaknak, a közönség is hangosan biztatta a csapatot. Jól nyitottak Árváék, a potyákat jó százalékkal megoldották, ennek köszönhetően hét ponttal is vezettek már (11-4). Nem igazán lehetett érezni a Pénzügyőrön azt a frissességet, amit az alapszakaszban, talán a nagy csarnok miatt játszottak jóval valós tudásuk alatt. Borovicsanin már nem az első bravúros ütését mutatta be (16-8), ellenben Tóth és társai sok hibát vétettek. Már-már örömröplabdát mutattak be Januzovicsék, de azért Bagicséknál is belefért még egy-egy ász, vagy látványos pontszerzés. (25-17, 3-0).

Folytatás szerdán Budapesten, 20 órától, a találkozót a Pinyo TV élőben közvetíti.

(forrás vrck.hu)