Rudolf napja van. | 2024.04.17

Felfüggesztették a Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén

2017-03-03 09:15:26

Felfüggesztették a Konzum Nyrt. részvényeivel a kereskedést a tőzsdén péntekre, mert a kibocsátó érdemi bejelentésre készül.

    A felfüggesztésről szóló határozatot pénteken tőzsdenyitás után tették közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, miután a Konzum Nyrt. arról tájékoztatta a BÉT-et, hogy pénteken "olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja", ezért kérelmezi részvényei kereskedésének felfüggesztését.
    A vezérigazgató kötelezte a céget, hogy a felfüggesztést kiváltó okkal kapcsolatos rendkívüli tájékoztatását a tőzsdei szabályoknak megfelelően tegye közzé.
    A felfüggesztést, amely a pénteki tőzsdenap végéig szól, a BÉT vezérigazgatója hamarabb is feloldhatja, amennyiben a közzététel korábban megtörténik.
    A Konzum Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában kereskednek. A csütörtöki kereskedést 116 forinton zárta a papír, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 116, a legalacsonyabb 18 forint volt.