Emma napja van. | 2024.04.19

NGM: új pályázatok önkormányzatok számára, emelkedő források

2017-02-28 13:23:00

Újabb két, a helyi gazdaság és város-rehabilitációs fejlesztéseket támogató pályázati felhívást jelent meg; illetve emelkedett négy nyitott pályázat forrása is a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP), összesen 39,5 milliárd forint értékben - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára kedden az MTI-t.

    Rákossy Balázs közölte: a "Leromlott városi területek rehabilitációja" elnevezésű két új felhívás 12,4 milliárd forint értékben teremt forrást a megyéknek, és a megyei jogú városoknak. Egyebek közt lakások korszerűsítésére, a meglévő lakófunkciók fejlesztésére, illetve szociális, közösségi és közterületi funkciók kialakítására lehet forrást szerezni. 
    A társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztést támogató felhívás keretösszege 20,6 milliárd forintra nőtt a 13,8 milliárd forint emelést követően. 
    A gazdaságfejlesztést és a munkaerő-mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztési pályázat összege 11 milliárd forinttal emelkedett, 28,3 milliárd forintra. 
    Az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztését támogató pályázatra fordítható összeg 3,2 milliárd forintról 4,8 milliárd forintra nőtt. 
    A szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának fejlesztését segítő felhívás összege pedig 3,4 milliárd forintról 4,1 milliárd forintra emelkedett.
    A "Kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva" elnevezésű felhívásnál újabb benyújtási szakasz kezdődik 2017. május 24-i határidővel, a pályázat 45,6 milliárd forint értékben kap forrást - közölte az államtitkár.