Andrea napja van. | 2024.04.18

A DVTK ellen ért véget az MTK rossz sorozata

2017-02-25 17:50:00

Az MTK rendkívül fordulatos és izgalmas mérkőzésen 3-2-re nyert a Diósgyőr vendégeként Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában, szombaton.

    A kék-fehérek sorozatban hét nyeretlenül megvívott találkozót követően - ezt megelőzően legutóbb október 22-én a Gyirmót ellen nyert a gárda - gyűjtötték be a három pontot. Tamási Zsolt együttese ezzel megelőzte a Diósgyőrt, s elmozdult a kiesést jelentő utolsó előtti helyről.

    OTP Bank Liga, 21. forduló:
Diósgyőri VTK-MTK Budapest 2-3 (2-1)
------------------------------------
Mezőkövesd, 1646 néző, v.: Erdős
    gólszerzők: Ramos (17., öngól), Fülöp (42.), illetve Gera D. (7.), Kolomojec (53.), Kanta J. (72.)
    sárga lap: Dausvili (51.), Lipták (61.), illetve Kanta J. (45+2.), Vadnai (68.), Baki (89.)

    Diósgyőri VTK:
    --------------
Antal - Nagy T., Jagodinskis, Lipták, Tamás - Vela, Dausvili (Novothny, 76.), Villar (Busai, 60.), Elek, Fülöp (Makrai, 76.) - Szarka

    MTK Budapest:
    -------------
Petkovic - Baki, Poór, Vass Á., Vadnai - Kolomojec (Martínez, 89.), Vogyicska (Borbély, 65.), Katona, Ramos - Kanta J. - Gera D. (Nikházi, 65.)

    A Diósgyőr rögtön magához ragadta a kezdeményezést, az MTK azonban villámgyorsan, szinte már első támadásából megszerezte a vezetést. Eltartott néhány percig, amíg a vendéglátók kiheverték a sokkot, s ha öngóllal is, viszonylag hamar érkezett az egyenlítés. A három pont mindkét gárda számára rendkívül fontos volt, ennek megfelelően a csapatok kifejezetten támadófutballt játszottak. Az első félidőben - melynek végén a Diósgyőr szép fejesgóllal megszerezte a vezetést - a DVTK négyszer, az MTK pedig ötször találta el a kaput.
    A második játékrész elejét a fővárosiak ugyanúgy kezdték, mint az elsőt, azaz egy gyors góllal, ezt követően pedig mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A 72. percben jött az újabb fordulat, Kanta József tökéletes szabadrúgásával már a kék-fehéreknél volt az előny.
    A hajrában ugyan megvoltak a Diósgyőr lehetőségei, de az eredmény már nem változott.