Auguszta napja van. | 2024.03.29

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Szabadidősport Szövetség és a Sportkórház

2017-02-25 16:22:15

 Több területet átfogó együttműködési megállapodást kötött a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) és az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), közkeletű nevén a Sportkórház.

    A szabadidő-sportolók egészségének védelme és megőrzése céljával született szerződést Czene Attila, az MSZSZ elnöke és a Soós Ágnes, az OSEI főigazgatója látta el kézjegyével szombaton. A megállapodás értelmében a szabadidősportos tevékenységet végzők - TAJ-kártya ellenében - a Sportkórház teljes tevékenységére igényt tarthatnak.
    Az egyezmény aláírására azon a konferencián kerítettek sort, amelyet az MSZSZ rendezett Kóspallagon.
    Előadásában Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára az Emmi szerepvállalásáról és terveiről szólva elmondta, hogy a jövőben az eddigieknél nagyobb hangsúlyt helyeznek a diák-hallgatói és a szabadidősport területére.
    "A minisztérium által nyújtott támogatások közül a szabadidősportra 2017-ben fejezeti kezelésű előirányzaton 477,4 millió forint áll rendelkezésre, továbbá az Olimpiai Ötpróba Program megvalósításával összefüggő feladatok finanszírozása érdekében 285 millió forint többletforrást biztosít a tárca" - jelentette ki.
     Hozzáfűzte: a kormány elkötelezett a verseny- és utánpótlássportot megfelelően szolgáló infrastruktúra kialakítása mellett, s kiemelt figyelmet fordít a szabadidő aktív és egészséges eltöltését szolgáló létesítmények fejlesztésére is.
    "Így a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program I. ütemében a kormány kültéri sportparkok fejlesztésére 1,5 milliárd forint összegű forrást biztosít, és számos településen valósul meg szabadidős-egészség sportpark, valamint futókör-beruházás" - mondta, hozzátéve, hogy mindezt a program II. üteme során 2017-től további 6,5 milliárd forintnyi fejlesztési forrás fogja követni.
    Czene Attila szerint a Magyar Szabadidősport Szövetség legfontosabb feladata, hogy minél több emberhez eljuttassa a rendszeres mozgást, a sportot.
    "Biztos vagyok abban, hogy a magyar emberek többségének a sporthoz való hozzáállása más lenne, ha ők maguk a hétköznapjaik során is rendszeresen mozognának. Ez vonatkozik az élsporthoz való hozzáállásra, és adott esetben egy olimpiai pályázattal kapcsolatos állásfoglalásra is" - összegzett az MSZSZ elnöke.