Gedeon napja van. | 2024.03.28

Balog Zoltán a veronai baleset kárrendezéséről egyeztetett

2017-02-22 20:16:00

A tragikus veronai buszbalesetben érintettek általános biztosítási kárrendezésének kezeléséről egyeztetett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Groupama Biztosító Zrt. vezérigazgatójával. 

    Az Emberi Erőforrások minisztériuma szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a tárgyaláson a tárcavezető és Bertrand Woirhaye vezérigazgató is jelezte elkötelezettségét amellett, hogy minden lehetséges segítséget és támogatást megadjon az áldozatok hozzátartozóinak, valamint a fizikai és lelki traumát elszenvedett utasoknak.
    Közölték: a miniszter kérte a biztosítótársaság vezetőjét, hogy a kártérítési igényeket a lehető leggyorsabban, az érintetteknek legkedvezőbb eljárást alkalmazva és a lehetséges legméltányosabb elbírálási feltételek mentén bírálja el.
    Úgy fogalmaztak: hatalmas veszteség érte a családokat, semmivel sem kárpótolható, ugyanakkor "a minisztérium és a biztosító minden tőlük telhető segítséget megad a tragédia elszenvedőinek és hozzátartozóiknak".
    Az olaszországi Verona közelében január 20-án éjjel szenvedett balesetet egy autóbusz, amelyen többségben fiatalok, a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, valamint volt diákok, tanárok, szülők is utaztak. A szerencsétlenségben tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek.