Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program

2017-02-21 08:02:48

Magyarország Miniszterelnöksége (mint Irányító Hatóság), a Szlovák Köztársaság Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztériuma, Románia Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztériuma, valamint Ukrajna Gazdaságfejlesztési és Kereskedelmi Minisztériuma (mint Nemzeti Hatóságok) 2017. február 15-én meghirdette a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 első pályázati felhívását (HUSKROUA/LIP/1701).

A kiírás indikatív értéke 22 millió euró, amely négy különböző prioritást támogat:

  • 6.1 prioritás: Környezetvédelem és a klímaváltozás okozta hatások mérséklése
  • 7.1 prioritás: A mobilitás javítása a közlekedési infrastruktúra fejlesztésével
  • 7.2 prioritás: Infokommunikációs eszközök fejlesztése
  • 8.1 prioritás: A természeti és az emberi tevékenység okozta katasztrófák megelőzése.

A képre kattintva képtár nyílik.

A felhívás során olyan nagy infrastrukturális beruházásokat tartalmazó pályázatok benyújtására van lehetőség, ahol az infrastruktúra projektrész mértéke eléri a 2,5 millió eurót, valamint megfelel a programban meghatározott feltételeknek.

A program a 2014-2020-as időszakban a nagy infrastrukturális beruházások tekintetében a nyílt pályáztatás módszerét alkalmazza, a pályázati felhívás pedig 2017. november 15-ig, közép-európai idő szerint 14.00 óráig áll nyitva.

A pályázati felhívás nyelve az angol, amely egyben a program hivatalos munkanyelve is.

A pályázati felhívás részletes szabályait, a támogatásra jogosult területet, az elszámolhatósági és benyújtási szabályokat, valamint a pályázatértékelési eljárás részleteit a Pályázati útmutatóban találhatja.

A pályázati csomag - beleértve a Pályázati formanyomtatványt és a további szükséges dokumentumokat - az alábbi linkről tölthető le: http://www.huskroua-cbc.net/en/news/first-call-for-proposals-launched/229

(forrás: BAZ.hu)