Andrea napja van. | 2024.04.18

A Mezőkövesd nyerte a borsodi rangadót

2017-02-18 19:28:00

A házigazda Mezőkövesd 3-0-ra nyert a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszó Diósgyőr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 20. fordulójának borsodi rangadóján.

    A hazaiak legutóbb szeptemberben kaptak ki otthon, a DVTK-nak pedig tovább tart az idegenbeli rossz sorozata, vendégként ugyanis eddig mindössze négy pontot tudott gyűjteni a mostani idényben.

     OTP Bank Liga, 20. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 3-0 (1-0)
-------------------------------------------
Mezőkövesd, 3325 néző, v.: Vad II.
    gólszerzők: Balogh (37.), Bacelic-Grgic (60.), Molnár G. (81.) 
    piros lap: Ugrai (36.)
    sárga lap: Egerszegi (43.), Bacelic-Grgic (67.), illetve Busai (27.), Ugrai (33., 36.), Makrai (86.)

     Mezőkövesd Zsóry FC:
    --------------------
Dombó - Farkas, Hudák, Balogh (Szeles, 63.), Vági - Molnár G., Pauljevic (Bacelic-Grgic, 58.), Strestík, Egerszegi, Sulek (Damcevski, 75.) - Veselinovic

    Diósgyőri VTK:
    --------------
Antal - Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes - Vela (Makrai, 73.), Busai, Nono (Fülöp, a szünetben), Elek, Ugrai - Szarka
 
    Az első félóra mindkét oldalon idény eleji játékot hozott, sok volt a pontatlanság, helyzetek szinte egyáltalán nem alakultak ki. A játékrész utolsó negyedórájában aztán megélénkült a meccs: előbb Ugrai három percen belül elkövetett két - egyformán felesleges - szabálytalanságát büntette két sárga és az ezzel járó piros lappal a játékvezető, majd közvetlenül a kiállítás után megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. A szabadrúgást Strestík ívelte be jobbról a kapu előterébe, a téli szünetben érkezett Balogh pedig megelőzve a védőket a hálóba fejelte a labdát.
    A szünet után nyomás alá helyezte a hazai védelmet a Diósgyőr, egy kontrából azonban ismét a Mezőkövesd szerzett gólt, a percekkel korábban beállt Bacelic-Grgic lőtt a kapuba. A folytatásban Antal védései sokáig megmentették a vendégeket az újabb góltól, a hajrában azonban sokadik helyzetükből ismét betaláltak a kövesdiek, ezzel biztossá tették a sikerüket.