Auguszta napja van. | 2024.03.29

 Fogvatartottak tisztították meg a jégtől és az uszadéktól a tiszaeszlári szivattyútelepet

2017-02-16 10:26:57

A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai önkéntes felajánlás alapján, jóvátételi tevékenység keretében takarították meg a jégtől és az uszadéktól a tiszaeszlári szivattyútelepet szerdán - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-vel. 

    A szivattyútelep végzi a Tiszaeszlár és környékén lévő településeken felgyülemlő belvíz átemelését a Tiszába, azonban a tiszai jégzajlás következtében feltorlódott hulladék és uszadék, valamint a telephelyen található uszadékkiszedő szerkezet meghibásodása akadályozta a szivattyú működését, ez pedig belvízveszély kialakulásához vezethetett volna. 
    Emiatt volt nagy szükség az emberi erőre, így az elítéltek a helyszínen - a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársaival - jeget törtek, csáklyákkal megszabadították a szivattyú beömlőnyílását az uszadékoktól, valamint partra hordták az összegyűjtött hulladékot, így sikerült biztosítani az átemelő szivattyú zavartalan működését - tették hozzá. 
    Megjegyezték: a büntetés-végrehajtási intézet számára nem idegen dolog az árvízi, belvízi védekezésben való részvétel, már a 2010-es nagy tavaszi árvízvédekezési feladatokban is részt vettek a fogvatartottak, valamint a belvízvédekezési munkákban is végeztek önkéntes munkát. 
    A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság, valamint a környező települések felkérésének is eleget téve, az intézet idén is részt vesz a védekezésben, a fogvatartottak készek arra, hogy bármikor segítsenek, ha szükség lesz a munkájukra - tették hozzá.