Auguszta napja van. | 2024.03.29

Felvételi - Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberi felsőoktatási képzésekre

2017-02-15 07:02:51

 

Ma éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A kérelmeket kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani. 

 

    Az Oktatási Hivatal közölte: az új, illetve a korszerűsített tartalmú szakokról, valamint a duális képzésről részletesen lehet olvasni a www.felvi.hu honlapon.
    A jelentkezéseket kizárólag a honlapról elérhető e-felvételi rendszerén keresztül lehet benyújtani, legkésőbb ma éjfélig. Ennek a határidőnek a lejártáig kell elvégezniük a felvételizőknek a személyes és kötelező adataik rögzítését, a kiválasztott szakok megjelölését és a szükséges, már rendelkezésre álló dokumentumok feltöltését. 
    Az e-felvételi felülete mindenben segíti a kitöltőt, ugyanakkor nem mentesíti a jelentkezőt a szükséges információk ismerete alól. A kitöltés során a jelentkező folyamatosan tájékoztatást kap arról, hogy mikor milyen adatokat kell megadnia, milyen teendői vannak, ugyanakkor neki kell összegyűjtenie és beszkennelnie a feltöltendő eredményeit, dokumentumait, és tájékozódnia kell a jelentkezés alapvető szabályairól.
    Továbbra is három helyet jelölhetnek meg a diákok díjmentesen, ezen túlmenően még hármat, kiegészítő díj ellenében. 
    Február 20-áig kell hitelesíteni a jelentkezéseket az Ügyfélkapun keresztül vagy az e-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).