Emma napja van. | 2024.04.19

Kábítószer-kereskedők ellen emelt vádat a nyíregyházi ügyészség

2017-02-13 10:18:41

Vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy kábítószer-terjesztő hálózat kilenc tagja ellen, akik Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár Bereg megyében árusítottak drogot - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője hétfőn az MTI-vel.

    Zsíros Zsolt főügyész közleményében azt írta, a vádirat szerint a hálózat tagjai nem ismerték egymást, minden vádlott kizárólag a hálózatban egy lépcsőfokkal felette álló terjesztőt ismerte, akitől a kábítószert beszerezte, és azt saját fogyasztóinak, illetve a hálózatban alatta lévő viszonteladóknak értékesítette.
    A fő beszerző egy téglási testvérpár volt, egyikük újfehértói és nyíregyházi terjesztőkkel állt kapcsolatban, akiknek különböző kábítószereket, marihuánát és speedként ismert, amfetamin tartalmú port árusított. Az újfehértói férfitől személyesen, illetve további terjesztőkön keresztül jutott a kábítószer a fogyasztókhoz. A hálózat minden tagja a saját hasznát rárakva értékesítette tovább a drogokat, így a fogyasztók az eredeti ár többszörösét fizették a bódító szerért - ismertette Zsíros Zsolt.
    Közölte azt is, a nyomozóhatóság 2016 nyarán egyszerre több helyszínen csapott le a hálózat tagjaira. A házkutatások során csaknem egymillió forintot, különféle kábítószereket, valamint a terjesztést elősegítő eszközöket foglaltak le, illetve megkezdték a fogyasztók elszámoltatását is.
    Az ügyészség a terjesztőket kábítószer-kereskedelem, míg egyes vádlottakat kábítószer birtoklása bűntettével vádolja, bűnösségükről a Nyíregyházi Járásbíróság fog dönteni - tette hozzá a főügyész. A vádiratban emellett mintegy másfél millió forint összegre vagyonelkobzást indítványoztak.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó