Gedeon napja van. | 2024.03.28

Donald Trump szerint bírálói kettős mércét alkalmaznak

2017-02-07 18:01:00

 

Donald Trump amerikai elnök szerint kormányzatát kettős mérce alapján ítélik meg bírálói, és ezért támadják őt, amiért normalizálni akarja a viszonyt Oroszországgal.

 

    Az elnök kedd reggeli Twitter-bejegyzésében hangsúlyozta, hogy elnökségét kettős mércével mérik: őt bírálják az Oroszországhoz fűződő viszony javítása miatt, miközben elődje, Barack Obama megállapodást kötött Iránnal, Amerika ellenségével. 
    "Nem ismerem Putyint, nincsenek üzleti megállapodásaim Oroszországban, és a gyűlölködők megbolondultak, Obama viszont megállapodást köthet Iránnal, a terror közepette, az nem probléma!" - írta bejegyzésében Donald Trump. 
    Az elnök ezzel a 2015 végén Iránnal aláírt többhatalmi egyezményre célzott, amelyet Barack Obama akkori elnök segített tető alá hozni. 
    Az elnök délelőtt a Fehér Házban - megyei seriffekkel tartott megbeszélésén - leszögezte: hihetetlen, hogy kormányzatának bíróságon kell küzdenie azért, hogy érvényt szerezzen a menekültekre és a bevándorlásra vonatkozó elnöki rendeletének. 
    Megígérte, hogy a jogi kereteken belül a végsőkig harcolni fog az átmenetileg felfüggesztett beutazási elnöki rendeletért. Hangsúlyozta, hogy több amerikai támogatja őt, mint ahányan tüntetnek a rendelet ellen, és megismételte, mindent megtesz annak érdekében, hogy az Egyesült Államok biztonságban legyen. 
    "A józan ész ezt diktálja" - fogalmazott. Hozzátette: néhányan "ártó szándékkal" megpróbálják "a hatalom egy részét elorozni". 
    Közben két republikánus szenátor, Tom Cotton arkansasi és David Perdue georgiai politikus arra készül, hogy olyan tervezetet terjesszen a kongresszus elé, amely a legális bevándorlást is jelentős mértékben korlátozná. Erről Tom Cotton beszélt az MSNBC televíziónak adott interjújában. 
    A készülő javaslat szerint az eddigi évi egymillió zöldkártya helyett csak 500 ezret adnának ki. A szenátor szerint a korlátozás nem érintené a munkavállalói engedéllyel érkezőket, és így a magasan képzett szakemberek változatlanul bevándorolhatnának az Egyesült Államokba.