Andrea napja van. | 2024.04.18

A szocialisták a nyilvánvalót tagadják

2017-02-07 13:23:30

 

A Fidesz szerint a szocialisták tagadják a nyilvánvalót, hogy minden idők legnagyobb korrupciós botrányában, a 4-es metróberuházás elcsalásában a felelősség a Medgyessy-, a Gyurcsány-, a Bajnai-kormányokat és a Demszky Gábor-féle MSZP-SZDSZ-es fővárosvezetést terheli.

 

     Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója kedden ezt arra reagálva közölte, hogy Szanyi Tibor szocialista európai parlamenti képviselő a 4-es metró beruházásáról szóló vizsgálati jelentés több pontjának pontosítását kérte az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatójának küldött levelében.
    A Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az OLAF jelentése eredeti formájában, teljesen nyilvános, de "a korrupcióban nyakig úszó szocialisták" mégis vitatják, sőt már az OLAF-ot vádolják és hibáztatják. 
    Hidvéghi Balázs szerint a metróberuházás harmadát ellopták, elcsalták, ezért Magyarországnak 59 milliárd forintot kell visszafizetnie. 
    Hozzátette: az emberek szeretnének válaszokat kapni, hogy kik vettek részt ebben a korrupciós botrányban, kik irányították a szálakat, hová került a pénz. 
    A Fidesz ezért kezdeményezte, hogy legyen fővárosi vizsgálóbizottság, a parlament gazdasági bizottsága is vizsgálja ki a korrupciós ügyet, és hallgassák meg a volt szocialista miniszterelnököket, Medgyessy Pétert, Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont, Demszky Gábor volt főpolgármestert, valamint Horváth Csaba és Gy. Németh Erzsébet volt szocialista főpolgármester-helyetteseket - közölte.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány