Auguszta napja van. | 2024.03.29

Közlemény az Alsóberecki autóbaleset sérültjeinek állapotáról

2017-02-06 10:20:03

A Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház közleménye a 2017. február 5-én a kora reggeli órákban - Sátoraljaújhely és Alsóberecki között – történt autóbaleset sérültjeinek állapotáról.

A Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban 2017. 02. 5-én három sérült került felvételre.

A Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon, jelenleg egy 34 éves férfi sérültet kezelünk, aki dokumentációink szerint az Alsóberecki közelében történt balesetben személygépkocsi hátul ülő utasaként sérült meg. A sérült az autóból a helyszínen kirepült, eszméletlen állapotban találták. Kórházunkban súlyos agy- és arckoponya sérüléssel kezeljük. Az intenzív osztályos felvételt követően életmentő koponyaműtétet kellett rajta végrehajtani. Jelenleg altatva van, állapota életveszélyes.
 
Idegsebészeti Osztályunkra - a Sátoraljaújhelyi Kórházból 2017.02.5.-én a délutáni órákban került felvételre - egy 31 éves férfi sérült, aki II. nyaki csigolya törését szenvedte, ennek műtéti ellátása a mai napra tervezett, állapota súlyos, nem életveszélyes, tudatánál lévő beteg.

Traumatológiai Osztályunkra került felvételre egy 61 éves női sérült, aki személygépkocsi utasaként hátsó ülésen utazva, másik autóval történő ütközés során sérült meg. A sérült combcsont törést szenvedett, melynek műtéti ellátását a mai napra tervezzük. A sérült általános állapota rendezett, stabil - tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Csiba Gábor főigazgató főorvos.