Andrea napja van. | 2024.04.18

Czibere: két év alatt további 33 százalékos béremelés lesz a szociális ágazatban

2017-02-04 14:14:00

A következő két évben további 33 százalékos béremelés lesz a szociális ágazatban, így 2013-hoz képest 2018-ra 62 százalékkal emelkednek a bérek - mondta Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

    Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a Fővárosi Önkormányzat Kamaraerdei Idősek Otthonában tartott sajtótájékoztatóján a kormány szerdai döntését ismertetve elmondta: annak érdekében, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum emelése miatt ne torlódjon össze a bérstruktúra az ágazatban, a magasabb iskolai végzettségűeknek és a régebben pályán lévőknek 9 milliárd forintos forrásból nagyobb fizetést biztosítanak.
    Mint mondta, ezen felül a kormány döntött arról is, hogy az ágazatban dolgozó egészségügyi végzettségűeknek és egészségügyi munkakörben dolgozóknak - mintegy 3300 munkavállalónak - további bérkiegészítést biztosítanak, így bérük minden fokozatban eléri az egészségügyi bértábla szintjét. Erre a célra 5,2 milliárd forintot fordítanak.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány